Een juweel met een verhaal

21 Dec

Al van kindsbeen af heb ik een fascinatie voor juwelen en heel specifiek ringen. Mijn mama, grootmoeders en meter moesten de achterliggende verhalen van de ringen rond hun vingers meermaals uit de doeken doen. Het was vooral een ring met zwarte steen, ontworpen door Christa Reniers, die tot mijn verbeelding bleef spreken. Toen ik afstudeerde krijg ik dan ook niet voor niets een ring van deze Belgische ontwerpster als geschenk van mijn ouders. Tot vandaag heb ik deze ring nog geen dag niet gedragen en elke dag blijf ik vol verwondering naar dit juweeltje kijken.

Maar de Reniers-ring heeft een kleine, gouden concurrent gekregen aan mijn andere hand. Als kind kreeg ik van mijn ouders een paar oorbellen in de vorm van bloemetjes. Steeds heb ik dit paar zorgvuldig bewaard, maar tijdens de verhuis naar mijn nieuwe stek liep het mis. In de vele verhuisdozen is een oorbel van het paar verloren gegaan. Verwoede pogingen om het ene stekertje terug te vinden, dat leverde niets op. En als je een juweel verliest met een betekenis, dan voel je echt een leegte.

Na drie jaar resultaatloos zoeken, besloot ik niet langer met de pakken te blijven zitten. In Haacht had ik gezien dat er een goudsmid was, dus trok ik met het ene oorbelletje op pad. En de magie van Anneleen Eyckmans heeft gewerkt: het resultaat is ronduit oogverblindend. Ze heeft me geleerd dat ik niet enkel met goud ook sta, maar ook heeft ze me iets gegeven dat ik mijn ganse leven zal koesteren. Een klein, fijn ringetje met de bloem (die ooit een oorbel was) in verwerkt. En net als de Christa Reniers-ring zal ook dit exemplaar nooit meer van mijn vingers gaan.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/61e/2179976/files/2014/12/img_0097.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: